Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Sunday, May 16, 2010

SAYA BUDAK RAJIN

Bismillahirrahmanirrahim..


Skarang ni majoriti budak-budak U tengah cuti.. huwaaaa~ besnye.. kami pulak budak-budak IPG n mungkin beberapa IPT lain tengah begelut ngan exam.. heh, yeke cik dla begelut? rasanya macam tak pegang buku Falsafah, Pengenalan Pemulihan, Masalah Bahasa n Pekembangan Kanak-kanak pun lg nih.. khamis ni da nak exam.. adohaiii.. cane nak buat nih? bla nak rajin baca buku matapelajaran nih? buku-buku lain rajin gak nak baca.. mai tang buku matapelajaran, terus dan dan ngantuk.. dan dan lapar.. dan dan nak mengonline, dan dan nak buat keje lain, dan dan _________ dan terus dan dan lagi.. http://www.emocutez.com


Ok, memandangkan cik dla da berazam nak start baca buku arini, insya Allah, cik dla akan cuba sedaya upaya untuk baca.. sesapa nampak cik dla dok buat relex je kat bilik tu [espesyeli my rumet] sila sound atau tampar sedasssss.. kasi sedar sikit!


Set in my mind.. whenever, wherever


SAYA BUDAK RAJIN

SAYA BUDAK RAJIN


SAYA BUDAK RAJIN


SAYA BUDAK RAJIN


SAYA BUDAK RAJIN


SAYA BUDAK RAJIN


SAYA BUDAK RAJIN



Ok la, da pukul 11.. perut da kruukk kreekk kruukk kreekk ni [aik2?] nak gi makan kejap.. btol tengah lapar ni.. siyes! nnt kang pengsan sape susah?


promise pada diri sendiri, lepas zohor iaitu dalam pukul 2, mesti BACA BUKU!!!!!


k, tataaa~ wassalam..


kenapa 'jawab exam molek deh~' tu macam scary je.. hoho




peringatan untuk diri sendiri jugak ni.. DIRI SENDIRI.. TOLONG INGAT YE..

4 8 org suke menyonteng:

Sitisifir10 said...

sedari, good luck kazen!!

cik dla said...

sedari, thanx kazen!

uit, uit.. geram btoll.. tengah bes nak dengaq citer dia td tetiba menghilangkan diri pulak.. akan saya tuntut citer kamu sampai abes, ok?

Fathiyah said...

gud luck budak rajin!

charkoeyteow girl said...

hehe..thanx kak fathi comel! ni yg lagi semangat ni.. \(^.^)/ heee~

Related Posts with Thumbnails