Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Monday, October 11, 2010

BERJAULAH MENGERATKAN UKHUWWAH

Bismillahirrahmanirrahim..


Fuuhhh~ lama sesangat tak mengupdate blog.. tapi x menghairankan sangat lah kan sebab memang macam tu la perangai cik dla skarang.. malas btol nak mengupdate blog.. sungguh tak berpatutan..



tengok kat bahagian 'PosTo2', uish, ramai jugak yang meninggalkan komen.. tapiiii mcm pelik2 je.. keh keh.. tak pe lah.. sekurang2nya mereka dan kamu2 yang sudi bekunjung telah meng'up'kan fulus saya dalam nuffnang.. tak de la smpai puluhan atau ratusan ringgit.. tp, ada la sikit rezeki saya anak beranak =p n paling penting, semoga kamu beroleh manfaat setiap kali singgah kat blog yang tak semenggah ni :)



ok lah, lets talk about Jalan-Jalan Cari Makan pasal



hari Jumaat lepas, saya n klasmet (H8) + senior2 (G7) bepakat nak konvoi ramai2 ke rumah en. Milatu, our beloved lecturer.. masa sembang2 tu, en. milatu cakap beliau n istri buat rumah tebuka spesyel tuk kami.. tp, ada la jemputan2 lain gak.. apepun, sungguh teharu.. THANX EN. MILATU & WIFE! http://www.emocutez.com



tapi kan, saya rasa en. milatu pun mesti teharu dengan kehadiran kami.. sebab kami telah bekonvoi ke rumah beliau dari ipoh ~> bidor.. almost 2 jam jugak pejalanan pegi sahaja.. sempat la saya be'roller coster' dalam keta sampai brapa kali pusingan pn x tau.. http://www.emocutez.com huhu


on our way to bidur..

pemandangan sepanjang jalan yang sangat canteks dengan sawah padi yg menghijau.. Subhanallah~



sampai2 je trus nampak makanan yang pelbagai.. gulp!! semua nampak mcm bes.. ada nasik tomato, mee kuah, pasembor, koktel, nasik impit dan macam2 lagi.. yummnyy!! rasa mcm nak makan segala yang ada.. haritu memang mengosongkan perut khas untuk makanan kat umah en.milatu pn.. jadi, apa lagiii.. heheh.. http://www.emocutez.com errrrrr, habes program diet macam ni.. [diet la sangat..!! =p]



xde gambar makanan.. ces, cemana bleh tlupa nak snap?? haih~



dipendekkan cerita, lepas makan2, kami pun x tunggu lama.. trus mintak izin nak balik sebab pejalanan bukannya dekat cik kiah oiii..



tapi b4 tu, kita begambar la dulu yeop!


my beloved frenz from H8~


in front of en. milatu & wife's house.. en. kamarul n istri pn ada gak..



tem nak balik tu, ada klasmet cakap nak g menara condong kat teluk intan.. lepas 'think cook cook' [suhaili, ingat x nih? ahaha], semua stuju.. hmm, tak pe lah.. da lama sangat kami tak g jaulah sama2.. harapnya jaulah kali ni dapat la mengeratkan lagi ukhuwwah sesama kami.. bukan dalam waktu terdekat ni je, tapi smoga kekal abadan abada.. kan klasmet kan?? i luv u oll very strong lah! http://www.emocutez.com



layan gambar~


ingat menara je boleh condong? kami pun boleh! ^^


nice shot~ luv dis!


sepetang di menara condong



Sabda Rasulullah S.A.W:

"Tidak beriman seseorang dalam kalangan kamu, sehingga dia mengasihi saudaranya, seperti dia mengasihi dirinya sendiri"

(HR: Ahmad, At-Tirmizi dan Al-Hakim)



Alhamdulillah, dalam pukul 10 lebih kami pun sampai di ipoh dengan slamat semuanya.. macam tak caye je saya tak be'roller coster' dalam keta masa on the way balik.. padahal 2 kali ganda lg jauh kot.. cayalah Cik Dla! heheh ^^


ok lah, smpai cni dulu.. esok ada UAK (Ujian Akhir Tahun), 2 papers.. Maths n LB (Literasi Bahasa) doakan saya n kawan2 sumer smoga sukses ye.. saya pn mendoakan kejayaan kamu2 jugak fiddunya wal akhirah :)



notajarikelingking: thanx a lot 4 dropping by here + baca entry yang becirikan kelam kabut ni.. tem exam ni la kalut nak update blog.. tem free tak kalut plak.. aiyyak.. k lah, tataaa~ wassalam http://www.emocutez.com

3 8 org suke menyonteng:

Anonymous said...

the Federal-State Unemployment Insurance Program provides unemployment benefits to eligible workers . http://insuranceinstates.com/nebraska/Omaha/MMJ%20Building%20Partnership/68131/

حسنى جميل said...

Bestnyer!!!..kredit to 0rg yg snap picture..cantekk

charkoeyteow girl said...

alhamdulillah.. memang bes :) kredit tu orang yg mengedit gmbr jugak.. sape ek? ehem2.. heheh ^^

Related Posts with Thumbnails