Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Sunday, January 18, 2009

TAGGED

Bismillahirrahmanirrahim...

Haha..1st time saya ditagged...thanx 2 norrellisa a.k.a ell (tesol) sbb memberikan soaln2 yg pelik ni kt k.didie ye...sori gk coz mengurangkan jum jwpnnye (soaln asal nk 7 tp tlah dikurangkan kpd 3...huhu)...anyway, lets cekadaut...

s1- 3 sifat pelik dalam diri anda
• Suka sgt la makan charkoeyteow...espesyely charkoeyteow omaq n along... Sehingga menggelarkan diri charkoeyteowgirl…huhu…
• Suka bekawan atau besembang ngan org indo (coz diorang punya bhs sweet sgt… x caye…cuba baca novel2 dr indo such as ayat2 cinta…pas2 korang mesti agree wif me…wink2 (*_^)
• Geli@fobia ngan getah seposen...Tatau nape?de yg kata adek bradek ngan cicak man...hahaha...ye la 2...

s2a- 3 perkara pelik yg pernah anda lakukan
• Tunduk hormat tem nk lintas jln…coz ms 2 da p.cik n m.cik yg dah agak tua nih ngah nek keta… disbbkn sy nk lints jln, so diorang slowkn keta…bg can sy lintas dulu…ntah cemana automatic tbongkokkan bdn cam tnduk hormat tem lintas depn org tua smbil tesenyum…pas2 bla tesedar…aiyyooo…MALUNYA!!!
• Masa 2 nk bkak gate coz kakak nk masukkn keta dlm garaj…kbtln ms 2 pin2 gate punya la ssah nk bkak…shabis tenaga dah digunakn tuk tolak gate 2…n akhirnya tekeluar la pekataan HIIYYYAAAHHH!!! n dgn tetibanya pin2 gate 2 pn bejaya ditolak…yg malunya…ms 2 ada beberapa pak arab (kt kwsn prumhn sy mmg bnyk pak+mak arab coz dkat ngan usm trans) tgh lalu dpn umah…n diorang ca tekezut je tem tejerit HIIYYYAAAHHH 2…yg kakak da tegelak sakan dlm keta… ak yg menanggung malu…huuuu…
• Jatuh air terjun (x ingat brapa tingkat)sehingga mencederakan my saraf...Wuwuuu~

s3- 3 perkara pelik yg pernah berlaku dalam hidup anda
• Dpt 5A dlm UPSR n 8A dlm PMR…susah nk caye…coz suatu ketika dulu sy sgt la mls wt keje skola n wt rvsion…papepn…2 la rezki namanya kot…hiii…
• Pelik nape org slalu gelak even x wat lawak pn…n sgt memelikkan coz ada satu hari nih kt dewan kuliah tem kat mtrik dulu…sy da tanya lect nih soaln pe ntah…den kngkwn yg len glak…pas2 tanya kat kwn sblh, “nape hampa gelak?pelik ka soaln ak?” pas2 dia jwb, “dak aih…ak pn x tau napa nk tegelak…” x ke pelik tuh… kdg2 tpker, ak yg pelik ke atau depa yg pelik…hahaha
• Masa 2 otw nk balik umah dr mtrix kuala nerang…pas2 tepaksa dok kat sblh mamat nih…sembang2 la jgak ngan dia…dia cter dia nih kapten kapal…tp yg peliknya nape x nek keta je balik umah…pas2 dia kata x suka nek keta coz ssah kalo ada jpj nnt…hmm..pape jela…pas2 dia cter dia dok kat pb…dkat2 la 2 ngan kat umah saya…pas2 dia cter lg ayah dia jual keta…n dia slalu tukar2 keta…kaya la konon…tp yg tekezutnya bla dia bgtau nama kdai ayh dia 2…sy kenal sgt la…rupe2nye ayah dia 2 kwn kpd arwah ayah saya…pas2 dia cter lg la mcm2…n kbtln plak cter yg dia cter 2 msti ada kaitan sket2 ngan sy…cm kakak dia keje kat hosp pb la (sama tmpat keje ngan my mum yg dah keje kat c2 betaun2 dah) n so on…pas2 bla blik umah bgtau la kat mak… “td adek dok sblh anak p.cik …….” Den mak tanya sapa dia? Pas2 sy pn bgtau la sekian3…n skali lg sy tekezut bla mak bgtau p.cik ……… x de anak laki yg keje kapten kapal…n mende laen yg mamat 2 cter x sama cm pe yg mk cter…isyyy…x ley trima akal tol la…cemana la mamat 2 ley wat wat satu story yg nampak cam real…siap leh sebut nama org2 yg bekenaan lg…psyco ke ape mamat 2?Huhu…Wallahua’lam…


s4- 3 haiwan pelik yg pernah anda temui

• Kucing spinx yg x de bulu…
• Platypus
• Binatang yg de kurap
(kalo tengok binatang2 nih automatic nk muntah…bukn nk hina…tp dam mg azali rs cam 2)


s5- 3 orang pelik yg pernah anda kenali

• Mamat yg dlm bas 2
• Kebanyakan drebar bas tem blaja kt mtrx dulu
• X tepker lg

s6- 3 tempat pelik yg pernah/ingin pergi
• Taman tegantung Babylon (even da x de)
• Tembok besar Cina
• Aquaria

s7- 3 org yang perlu menjawab soalan pelik ini
• Kak chik ma kazen
• Doc hadi halim
• Atikah tesl

2 8 org suke menyonteng:

Nurul_Islam said...

Uit.. didi.. ni atikah tesl mane yang kena jawab soklan pelik kamu nieh.. wawa...

Nurul_Islam said...

Salam.. Huhe.. Kami ka kena jawab.. kami jawab kat sini jelah eik. heheh...

3 sifat pelik dalam diriku..
-Suka buat sesuatu yang pelik
-Berfikiran pelik
-Memandang dengan pelik

3 perkara pelik yang pernah anda lakukan..
-Menjawab soklan yang pelik nie
-Bercakap dengan kucing
-Buat lawak dengan kucing

3 perkara pelik yang pernah berlaku dalam hidup anda..
-Berada dalam perut mak ana tanpa menggunakan bantuan pernafasan(subhanallah, tu bukan la pelik tapi kuasa Allah yang kalu difikir memang pelik)
-Sakit gastrik walaupun makan dah selalu..(huhu... tak tahu kenape)
-Bile nak tidur keluar air mata sampai orang cakap ana mengigau mimpi kena kejar ngan hantu, sebab tu nangis.(wei.. tu memang dari kecik.. huhu)

3 haiwan pelik yang pernah ana temui..
-cacing.. (sebab... menggelikan... huhu)
-Kucing.. (kucing pelik sebab die boleh faham bahasa ana.. perasan tul)
-iguana.. ( sebab dia suka memandang manusia dengan pelik walaupun dirinya lagi pelik dari manusia yang selalu tukar2 warna.. tak ke pelik tu?.. hahah)

3 orang pelik yang pernah anda temui..
-orang pelik..(hehe.. no idea)
-tak pernah jumpa lagi orang yang pelik la...
-nanti dah jumpe orang gitau

3 tempat pelik yang pernah dan ingin pergi
-dreaming land (maksudnye alam mimpi.. kat sana kite boleh jadi macm2 orang yang kite nak.haha)
-Laut Merah.. Takkan ader orang lemas kalu kat sini..
-tak terfikir dah..huhu

k, la didi.. komer dah menjwab soklan nyer. Cume kome punyer jawapan pun ngarut sket la.. minta maap.. k.. syukran.. salam

Related Posts with Thumbnails