Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Sunday, July 26, 2009

D SEBALIK FACEBOOK...

Bismillahirrahmanirahim...

Sejak akir2 nih, fenomena FACEBOOK (FB) smakin dahsyat...di mana2 saja FB sring d sebut2... rasa mcm jadik satu kebanggaan kalo ada FB...bg yg x da FB, dia mungkin dikira agak ketinggalan zaman...rmai jugak shbt2 yg ajak saya join FB...Alhamd, sy blom tegerak ati tuk create account FB sehinggalah saya tejumpa atikel pasal FB yg rupa2nya ianya adalah milik YAHUDI!!!b4 nih saya cuma dengar kbr2 angin je...tp x pasti kesahihannya...skang ni sumenye sudah terang lg besuluh...

Sahabat2 n saudara2 seIslam yg amat saya kasihi sekalian...

Tahukah anda???

  • Pengasas FB, iaitu Mark Zuckerberg (MZ) sebenarnya berbangsa Yahudi!!!Beliau tlah dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan d Dobbs Ferry, Westchester Country, NY...
  • Si MZ nih tem dia study kt Universiti Harvard dulu tlh menggodam website universiti dia tuk mndapatkn profile pribadi para plajar tnpa kbnrn mereka...So, adakah anda ykin profile pribadi anda adlh slamat sedangkan Si MZ ni merupakan CEOnya?
  • Pada tahun 2008 FB tlah bejaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta!!!Ini kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna AKTIF d sluruh dunia...
  • Majalah Time pn dah mengiktiraf MZ dlm rangking ke 52 drpd 101 tokoh sbg tokoh plg bepengaruh dunia tuk taun 2008, sebaris dgn Barrack Obama n Dalai Lama lg...
  • yg plg penting, MZ yakni CEO FB ni merupakan slh seorang ahli aktif kpd sbuah ptubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara iaitu Alpha Epsilon Pi Fratenity (AEPi)!!!

Ada apa dgn AEPi???
  • Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya...
  • Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti...
  • Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan menyiapkan peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional...
  • MZ termasuk dalam senarai alumni AEPi yang femes namanya...
  • AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel...
  • AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC , Hillel , Israel on Campus Coalition , Aish HaTorah , Chabad on Campus , Hasbara Fellowships , B'inai Brith International , Shaare Zedek , Chai Lifeline , Holocaust Museum , dan Gift of Life .

Dan, ketahuilahlah shbt2 sekalian bahawa keuntungan FB adalah datang daripada iklan2 yang dipaparkn...Semakin banyak pengguna dan pengunjung FB, maka semakin banyaklah keuntungannya....pergi ke manakah plak semua keuntungan tersebut???persoalan yg pling utama di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh FB turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia?Bukankah kita tahu yg org2 Yahudi amat memusuhi org2 Islam...dan mereka akan menggunakan apa sahaja sumber yg ada untuk memusnahkan org Islam...x mustahil juga FB antara salah satu drp dana mereka...tmbahan pula, MZ ni kan Yahudi...siap begiat aktif lg dlm AEPi...


orang kuat FB

MZ dengan rakan2 seperjuangan... (mcm kenal je bendera 2)


"Dan orang2 Yahudi dan nasrani tidak akan rela kepadamu (Muhammad) sebelum engkau mengikuti agama mereka. Katakanlah, "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)." Dan jika engkau mengikuti keinginan mereka setelah ilmu (kebenaran) sampai kepadamu, tidak akan ada bagimu penolong dan pelindung dari Allah."

(Surah Al-Baqarah:120)


Psss::: ada mereka2 yg bertanya, mcm mn pulak dgn frenster, tagged, blogger dsb?mn tau kot2 yg 2 dr Yahudi jugak tp x d hebohkan...hmmm..tuk soalan 2, apa yg saya bleh katakan ialah... Wallahua'lam...apa yg saya smpaikan d atas berdasarkan dr apa yg saya baca dan dengar...Pesan Rasulullah SAW, "sampaikanlah walaupun sepotong ayat..." mengenai frenster, tagged, blogger dsb 2 saya masih blom dengar lg la sapa ownernya...kalo ada apa2 maklumat terkini, saya akan sebarkan, Insya Allah...
Related Posts with Thumbnails