Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Friday, January 15, 2010

GERHANA-SUN

Bismillahirrahmanirrahim..


whoaa..nampaknya sudah terbukti saya bukanlah seorang pemblogger yg tegar lagi..sering membiarkan blog ini ketandusan perhatian dan kasih sayang..huhu..sorry la mr. blog eh [mengkopi susu ayat rumet]


actually, mud saya agak swing lah lately..mcm monkey yg suka swing sana swing sini..bleh describe cam 2?hahha..ok lah, bg yg senonoh sket..mcm budak kecik yg comel mcm sy dulu2 main buaian n swing depan swing belakang..haa, mcm 2 lah mud saya lately..sangat sensitip dan asek nak nanges je..but samtimes i'm feel like "huu, syoknya..syoknya" ada mat cool wadekes la kan?


tp buat masa skrg saya agak okay..Alhamdulillah..saya x suka rasa sdey2 n rasa x besemangat.. sbbnya perasaan cam ni membuatkan saya rasa lemah..saya X SUKKA jd umat Islam yg LEMAH..lemah adalah salah satu sifat tercela..mcm doa yg kita slalu baca dlm al-ma'thurat berbunyi cam ni:


Ya Allah..
Aku berlindung kepada Mu daripada rundungan sedih dan duka..
Aku berlindung kepada Mu daripada sifat LEMAH dan malas..
Aku berlindung kepada Mu daripada sifat penakut dan kedekut..
Aku berlindung kepada Mu daripada bebanan hutang dan penindasan orang..


See? kalo dah mintak lindung 2 maknanya mmg x elok la beperangai lemah kan? makanya,


KATAKAN X NAK KEPADA LEMAH!


yeah, itu baru intro..huhu..intro giler panjang..


mana ada panjang..nampak je mcm panjang..mcm saja sbb saya banyak selang..haha..x lawak tp nak gelak jugak utk hiburkan hati yg lawa lara..cececee~ lalalaa~ http://www.emocutez.com



bebalik kpd tajuk..harini nk cerita lah pasal gerhana matahari..eh, korang sumer tengok x?kalo x tengok sangat rugi lah kan?saya pn baru 1st time tengok..last tengok tem saya skola rendah..jap, jom men teka-teki:


SOALAN: bilakah 1st time saya tengok gerhana matahari?


sape org petama dpt jawab saya bagi adiah..promise!


Alhamd, ada teman2 saya ingatkan utk buat solat sunat gerhana matahari..kalo nak tau mcm mn nk buat solat sunat gerhana matahari boleh la klik kat cni..ini pn 1st time saya buat..sob sob sob..time kaseh teman2 sbb tlg ajar n ingatkan..inilah manfaatnya teman kan? bila lupa ada yg tolong ingatkan..sayang sangat kat korang la weyh~ http://www.emocutez.com



Tahukah anda apa hukum solat sunat gerhana matahari?? eceh~ mcm cerita hari ini dlm sejarah la pulak~


For ur information, solat sunat gerhana matahari merupakan salah satu sunat muakkad/sunat yg digalakkan..seperti mana dlm hadith:


Sabda Rasulullah S.A.W:
Sesungguhnya matahari dan bulan merupakan dua tanda daripada tanda-tanda (kebesaran) Allah.Tidak berlaku gerhana pada kedua-duanya kerana kematiaan seseorang dan tidak pula kerana kelahirannya. Maka apabila kamu melihat perkara itu maka sembahyanglah dan berdoalah sehingga kembali terang (hilang gerhana) apa dengan kamu.
(Riwayat Muslim)


ok lah..smpai cni dulu..kalo rajen saya update lagi..doakan la saya rajin slalu untuk basuh baju.. aik? mcm x de kaitan..heee~ http://www.emocutez.com



p/s: gerhana matahari dapat diteropong..gerhana di hati siapa yang tahu..

7 8 org suke menyonteng:

Dx said...

SALAM...WALAUPUN ACAPKALI BERLAKU, TAPI MANUSIA NAK X NAK MEMANG NAK TENGOK LIVE JUGA

Dx said...

SALAM...WALAUPUN ACAPKALI BERLAKU, TAPI MANUSIA NAK X NAK MEMANG NAK TENGOK LIVE JUGA

ninim said...

salam

erm..carkeoyteaw yang kak aini kenal sorang yang KUAT kan...

just satu ja tak kuat..tak kuat pada

G***H..kan?

charkoeyteow girl said...

>> Dx
ye btol..
kena grab pluang yg ada..
kalo x rugi aaa, kan?

charkoeyteow girl said...

>>ninim
salam
haha..
k.aini still ingt kami takut g***h noo~
soo sweet.. (*_*)

thanx a lot 4 ur support..
lebiu ;)

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網

Anonymous said...

Now that we have described discount links of london the one way linking process, how can you get links of london silver websites to link just to you? One answer is that it is links of london sale dependent on your sites content, especially if you links london jewellery have unique content. Other websites will link cheap links of london to you if you have interesting content that links london bracelet compliments their content. The problem is that you london links charms really have to have something exceptional. links of london watches sale One easy way to get a type of one way link called discount links of london rings a back-link. These are links to articles that you cheap links of london necklaces have written and distributed through article directories.

Related Posts with Thumbnails