Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Sunday, February 21, 2010

SILA BUAT DERMA KILAT UNTUK CIK DLA.. SEKIAN, TERIMA KASIH

Bismillahirrahmanirrahim..


Tajuk di atas hanyalah gurauan adamakna semata-mata..baiklah, entry ni more to entry meluahkan prasaan..kpd yg sudi dengar, errr, utk entry ni sila baca kuat2 yer supaya kamu dengar apa yg kamu baca..jangan baca dlm hati, nnt blog saya murka, dia becakap kamu pulak yang lari zig zag mcm kena ligan lembu dan tak nak singgah sini lg dah..kesian kat saya..huwaaa~ http://www.emocutez.com [hoih, apesal emosi tetiba!] err, mintak maap..mintak maap..imaginasi telalu tinggi bla blogging awal2 pagi..



proceed~



ini kisah sedih si penulis [saja gedik nk pakai penulis] sepanjang cuti raya cina..mari sama2 kita menyelusuri pejalanan hidup beliau..eceh~



20 Februari 2010 [sabtu]


nset nokia kesayangan beliau telah hilang..itu nset arwah abah okey T________T tak tau hilang ke mana atau omputih cakap MIA (missing in action) peristiwa kehilangan ni mmg sangat misteri..penulis masa tu pegi umah mak long saja nak sembang2 dgn kazen dia..sembang2 sampai tetido dengan niat memang nak tido pn sbb ngantuk la tunggu mak dia ajak balik tp masih dok sembang d rumah kenduri punya la lama..adoyaii..aktiviti kat umah mak long; sembang-gelak-tido-sembang -gelak-tido-bangun n nak capai nset sbb nak mesej mak dia yg x datang2 lagi [umah kenduri depan umah mak long je pun] time tu la tiba2, "eh, mana nset aku nih?nset sony ada kenapa nset nokia x da?" selongkar punya selongkar x jumpa pn..bukan penulis sorang mencari..mak long n kazen dia pn turut sama mencari..habes semua tempat selongkar tapi x da jugak..mmg la sangat pelik..tapi tak pelik bg mak n certain org sbb penulis ni mmg jenis yg suka lupa letak barang kat mana..tp kali ni penulis yakin dia ada bawak nset nokia tu p umah mak long sebab sambil sembang2 tu penulis rasa dia ada pegang nset tu untuk men'delet'kan mesej2 yg mensemakkan pemandangan..ke penulis delet mesej tu dlm mimpi?tp kalau x bawak g umah mak long, ada kat mana lagi?sbb mmg komfem yg amat penulis bawak nset tu ten kluar rumah..sebelum g umah mak long penulis pn ada pegi jugak rumah kenduri tu..tp 'agak' komfem tak tinggal kat sana sbb mak long pn cakap dia nampak penulis ada pegang nset tu time kat umah dia..ke mak long nampak penulis bawak nset tu dalam imaginasi jugak..hehe..apepun sampai sekarang penulis, mak long n her kazen pelik. pelik. dan terus kepelikan dengan peristiwa ni.."nset nokia, mana kau menyelit ha???" pasrah~



24 Februari 2010 [rabu]


G antar printer kat kedai komp fevret penulis..tengok2 printer tu kena hantar ke center sbb rosak macam teruk jugak..sudaaah~ habes la duit eden! tambah memilukan printer x leh disiapkan dalam masa terdekat sbb kilang masih tutup almaklumla CNY..pengilang2 kan ramai berbangsa Cina..so, pasrah lagi~



26 Februari 2010 [jumaat]


Anak sedara penulis minta tolong buat assignmen dia. Dia amek kos perakaunan tp nape ntah tetiba sem ni ada subjek ala2 fizik sket..mana dia x fenin2 lalat..jd, penulis yg baik hati sudi la tolong..so, kitorang buat la assignmen tu sama2..dr pagi smpai malam dok buat assignmen tu sbb nak habeskan cepat2..assignmen penulis sendiri pn x siap2 lg..jd, haruslah siapkan assignmen anak sedara dia secepat mungkin baru la senang hati nak buat assignmen sendiri plak..lepas da selesai buat assignmen anak sedara, n baru rasa nak senyum lalala~, tiba2 dengar "plup" sungguh comel kan bunyi tu..yeah, comel la 'sangat' sampai rasa mcm nak sawan jugak sbb bunyi tu adalah bunyi charger laptop penulis yg da tebakar sbb da telalu panas agaknya..ya Allah, tak tau nak cakap apa http://www.emocutez.com isk isk,,pagi2 esok tu pegi la kedai komp fevret pennulis uk beli charger baru..x pasal2 hampir2 RM 100 melayang..xpe, think positif! think positif! duit tu bukan rezeki penulis agaknya..pasrah lagi jugak~



28 Februari 2010 [ahad]


4/5 hari dalam cuti CNY ni penulis slalu tido lambat..agak2 dlm kol 5 a.m baru nak tido..mud tengah rajin nak buat assignmen, jd turutkan saja mud itu..alkisah, d hari ahad [semalam] penulis rasa mengantuk yg amat after subuh tu..kalo nk ikutkan hari2 sebelumnya, even tido kol 5 pn tp mmg siang tu x rasa nak qadho pn tido..sbb siang adalah masa yg plg lapang utk spent masa ngan family..ok, bebalik pada hari ahad..bla da ngantuk sangat, penulis pn layankan saja mengantuk itu..mungkin badan n mata da terlalu letih..bangun saja dari tido, bekfes, mandi bagai..rasa semangat sket nak sambung buat assignmen..bukak saja laptop terus hujan turun..perhatian, bukan hujan di luar rumah..tp hujan dalam rumah..tssk http://www.emocutez.com u know y?u know y?tak tau mcm mn skrin kt bhg dlm laptop penulis boleh pecah mcm kena baling batu..ini kes pelik yang kedua..ya ampunnnnnnnnnnnnn..nak repair skrin nset saja sudah seratus lebih..inikan pulak skrin laptop..mahunya ratusan ringgit..bak kata bang nabil "lu pikir la sendiri" T______________T ya Allah, sangat sedih memikirkan assignmen yg da hampir siap sepenuhnya, duit yg bakal kluar ratusan ringgit utk repair mende alah ni, plus dengan duit tuk repair printer yg rosak lg, plus duit yg da kluar tuk beli charger, plus duit yg nak guna tuk beli nset 2ndhand pn x pe asalkan boleh guna tp sangat tedesak skarang ni okey..tak lama lagi penulis mungkin akan diisytiharkan MUFLIS..oh no!! http://www.emocutez.com mintak dijauhkan dari kesempitan..utk kali yg keempat, pasrah~



baiklah, mintak diri dulu..x de mud nak mengayat lagi [?]



eh, cop! baru lepas kol kedai komp..katanya, kalo skrin laptop jenis ACER pecah, kos repairnya lebih kurang RM 700-800..atau dalam erti kata lain, lebih baik beli laptop baru..HAHAHAHA http://www.emocutez.com baiklah, baiklah..baik ko pegi tido sekarang,cik dla..



Assalammualaikum.. *OTAK WIUUUNNGG* http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

2 8 org suke menyonteng:

Cik Faridah Huda said...

adekkkkkkkk...
awat banyak musibah tiba2...kesian sangat aih baca...

charkoeyteow girl said...

x tauuuuu..
hampir gilaks dibuatnya..
tssk T_____T

banyak dosa sangat kot..
haih~
dunno wat 2 say..

duit duit, d manakah duit??

Related Posts with Thumbnails