Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Sunday, February 28, 2010

SWEET 21 TO ME

Bismillahirrahmanirrahim..


Shuh.!shuh.!shuh.! eh, nanti2..saya bukan halau kamu kluar..saya halau habuk2 yg bertepek kat cni suruh dia kluar g maen jauh2..almaklumla da lama pondok buruk ni ditinggalkan tanpa pesan..bukan kamu ye yg saya suruh kluar..tlg jangan segera engkau angkat kaki aku bosan2 pada dirimu emm, tahukah? hari ni bukan hari jadi saya..dua hari lepas baru hari jadi saya..tp boleh kan kalo sy still nk on mud hari jadi hari ni..boleh, kan3??? sape rasa dia budak baik dan comel cepat angguk cakap boleh..terima kaseyyyy~! [tetiba tefeeling david arumugam]


Err, act x de apepn utk dikisahkan arini..Cuma nak ucapkan thanx so much, arigato gozaimas, syukran jazilan, syukria n shei shei to those yg wish hepy besday, yg bg hadiah, yg celebrate n x lupa jugak yg sudi mendoakan diri ini..kenapakah tahun ni plg banyak dapat wish “semoga cepat kawen” habes merah padam muka saya dapat msg semacam ini..euwww~ haha http://www.emocutez.com



Hmm, rasanya tak becadang utk tulis balik semua wishes yg di hantarkan kt saya..sbb nanti kalo salin balik sumer msg tu panjang entry ni boleh jd mcm karangan 1000 patah perkataan, kang kamu muntah darah pulak, haa~ tp bukan lah bermakna saya x menghargai pengirim2 wishes tersebut..truthly, I really2 appreciate it! all of u r so sweeeett mcm gula2 kapas..nyum2 (^_~) err, yang sebetolnya, sungguh..saya malu nk trima wish n hadiah dr sesapa pn padahal hati cakap: nak nak sebabnya saya lah antara org yg plg pelupa besday kawan2..bayangkan kita dapat wish n hadiah dr org yg kita lupa nk wish or bg hadiah kat dia n besday dia pn da lepas..mmg sangat x patut n malu la bukan?tringat masa kt matrix dulu..mare, koyah, nana n laen2 bg task kat saya..stp hari ape ntah dorang akan tasmi’ btol ke idak besday kawan yg saya kena hafal..sekali hafal 10 org kot kalo x clap..haha..tp mmg hampeh..x terhafal jugak..adoiiii~ meh sorang2 [pempuan sahaja] sekeh kepala saya meh, saya izinkan T____T



Apepun, saya nak share sket ngan korang antara hadiah2 yg saya dapat utk tahun ni..bukan nak menunjuk, tp nak show off je..haha..err, ini humor saja ye..humor saja..dont be too serius..act sy juz nak kongsi kegumbiraan saya dgn kamu..n sbb ada request dr pemberi hadiah jugak nak saya letakkan dlm blog ini hadiah dia bg..jd, saya layankan aje~ yg x request pn saya sebuk2 nak letak jugak..kamu pn layankan aje ye..weee~ (^_^)v


................................................................................


Petama: syukur, syukur, syukur..!!!!!mak long jumpa balik nset nokia saya yg hilang 2..kalo nak tau lebih lanjut pasal kehilangan nset ni boleh baca kat cni..mak long ckp dia jumpa bawah katil masa nak mop..mmg x syak lagi..tem hilang tu mmg saya baring2 kat sebelah katil tu..tp yg peliknya, bukn maen nk rak lagi aritu kami carik nset ni temasuk la bawah katil tu pn..heh, mmg pandai nset nokia ni kan..maen nyorok2 sbb nak buat surprise hari jadi la konon eh???eh, x de ke surprise yg bes sket, ha??


yg banyak bejasa..sudah 2 keturunan menggunakannya

Kedua: dapat ini..lalala~


compact yg comel


hikmah lappy lama rosak..dapat pulak si comel ni..aku janji aku akan jaga kau lek lok k, mr. lappycomp?? kire ini pn concider as besday present la jugak..berangan nk dapat hadiah mahal :p


Ketiga: jeng3..yg ni x bleh bgtau..rahsia kerajaan..ngehehe..


Keempat: kad yg cantik..thanx kepada pemberi..even ko rasa simple sbb ko pn ngah sebuk tem tu tp aku x kisah..as long as nama dia hadiah, aku pn begumbiralah dapat kad ini..lalala~


Kelima: ini haaa~


mug yg comel dr ika..pinter tenan bocah iki [hah, sape terer jowo boleh tlg translet ayat ni..heheh] sy mmg nak sangat beli mug sbb kalo nak buat air asyek kena pinjam kat kawan je smpai da rasa malu2 tp mahu..so, perasaan lepas dapat adiah ni, tentulah, asyik2! http://www.emocutez.com


Keenam: hamper



haha~ pandai sungguh budak klas..korang recycle hadiah BIG ek???haha..x kisah la recycle ke, bicycle ke, yg penting hampa celebrate kami seikhlas hati, kami pn senang hati..thanx lalink2 ku (^_~)


Ketujuh: music box! syahdu btol dpt adiah ni..from rose..tak tak..bukan bunga rose yg bg..tp kawan saya nama rose adila..sweet kan nama dia?



da lama sangat tak dapat hadiah mcm ini..mmg terkenang2 zaman muda remaja dulu..huhu~ thanx rose!


Kelapan: ni paling betuah..adiah dari rumetku..




haha~ mentang2 saya suka makan jadi dia pn belanja makan..baiklah, baiklah..boleh la undi dia untuk anugerah rumet yang paling memahami blueerkk eh, ada lagi, ada lagi..dia jugak ada buat spesyel entry for my befday kt cni..huk huk..so emotionally touch http://www.emocutez.com i lap u 2 bebeh!


Alhamdulillah, rumah tangga kami sangat bahagia..semoga kami akan selalu bahagia sampai bila2..ameen~


itu sahaja laporan mengenai befday saya..x de yg menarik pn bg kamu mungkin, tp sangat memorable bg saya..sbbnya kalo seblom2 ni, jarang skali org celebrate@wish@bg hadiah, lg la jauh panggang dari api..sebabnya awal bulan 3 slalu kena bekawan baek dengan buku sbb ada ujian penilaian satu..jd, besday pn rasa mcm biasaday sajo..



end of story, saya mintak maap la kat semua yg mengenali diri ini kalau2 saya ada teguris perasaan korang sumer..doakan saya jadi budak yg lebih baik dr skang eh..skang pn da baik, tp nak lg baik [ceceh, prasan baik!]


p/s: tuk member klas, nex year buat lagi suprise mcm last year ye..haha~ very demanding ;p


Sekiranya hari ini adalah lebih baik dari semalam,
Maka kamu adalah orang2 yang beruntung,
Sekiranya hari ini adalah sama dengan hari semalam,
Maka kamu adalah orang2 yang rugi,
Sekiranya hari ini adalah lebih buruk dari semalam,
Maka kamu adalah orang2 yang celaka!


Ukhwah itu indah..
Kekalkanlah ia hingga ke husnul khatimah..



Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar..
Sahabat yang setia bagaikan pewangi yang mengharumkan..
Sahabat sejati menjadi pendorong impian..
Sahabat berhati mulia mendorong kita ke jalan Allah..
*Saidina Ali B. Abi Thalib*

2 8 org suke menyonteng:

Fathiyah said...

hepi belated bday ckt girl =)
moga dimurahkan rezeki selalu

charkoeyteow girl said...

ameen~
thank u kak fathi :)

Related Posts with Thumbnails