Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Sunday, April 25, 2010

OH, DIN!

Bismillahirrahmanirrahim..


Wah, wah.. sungguh teruja untuk mentulis entry kali ini.. sebelum tulis lagi da rasa bedebar-debar kat hati.. haha.. gedik.. actually, cik dla nak bagitau kamu semua yang cik dla suda jatuh cinta.. hmm, benar-benar jatuh cinta.. sebelum ni cik dla telah jatuh cinta pada Fahri [ayat-ayat cinta], tapi i'm sorry Fahri.. hatiku telah dicuri oleh Din pula.. waduh, waduh, kenapa buat ayat gelis macam ini?


sekarang, cik dla nak introducekan CIN DIN cik dla pada kamu semua.. cepat buka mata.. ini dia.. jeng je jeng..
-
-
-
-
-








alamak, alamak.. dia pusing belakang pulak.. dia malu laa~ hehe.. actually dia memang sorang yang sangat pemalu.. tapi belum kenal belum tahu.. nampak je pemalu.. padahal sangat sweeeeettttt gitu~


baiklah, baiklah.. mesti ada yang menyampah.. ape hal la gatal sangat cik dla harini.. haha.. hamboi.. melawak sikit pun tak boleh noo~ ye ye, biarlah cik dla berterus terang je.. actually cik dla da jatuh hati sangat kat cik din, [eh, macam sesuai je cik dla n cik din kan? gagaga~] watak dalam novel JAJA & DIN




wark [macam kenal je pekataan nih] memang bes sangat novel ni.. tak rugi beli.. kalau ada yang tanya, 'antara 1-5, bape bintang nak bagi?' cik dla akan cakap, '10 bintang kot!' sungguh, memang bes sangat.. klasmate cik dla ada offer nak pinjamkan cik dla novel ni, tapi cik dla tak nak.. cik dla nak beli sendiri.. sebab da jadik habbit cik dla, kalau baca mana-mana buku mesti kena tanda atau garis-garis atau highlight-highlight [bahasa inggeris pun ada kata ganda kah?] so, harusnya kena beli sendiri la kan? tak kan nak conteng buku orang.. memang tak comel la pebuatan tesebut..


sori ya, cik dla tak becadang nak mengulas lebih lanjut pasal citer ni sebab nanti tak suprise la, bukan?


lagipun cik dla just nak buat short entry saje kali ni.. malas nak beleter panjang.. jadi kesimpulannya, BELI LA NOVEL NI.. BELI OK? ATAU PINJAM KAT ORANG PUN BOLEH. KOMPEM TAK RUGI!



errrrr cop cop, ke nak kena citer jugak sikit? kalau tak citer kang kamu semua tak excited pulak nak beli.. emm, jap2, nak p baling duit syiling.. sama ada nak kena citer @ tak yah citer..


ekor = citer

kepala = tak yah citer


jom kita tengok, mana yang kenaaa~


-
-
-
-
-
-




alamak.. dapat ekor laa.. aisemeng, nampak nya kena citer la sikit.. [sape yang kunun2 nak suprise tak yah la scroll down ye.. tataa.. thanx for reading ^^/]


hey, dengar-dengar saya nak citer ni [anggapla macam kamu dengar saya becerita padahal kena baca sendiri, kehkeh]


jaja ni budak baik tp x suke solat n pakai pun mcm seksi jugak.. tapi dia bekenan kat sorang ustaz dari al-azhar ni.. ehem-ehem, cik din la namanya *euw~* macam mana boleh bekenan? baca sendirik eh.. hikhik.. dia sungguh-sungguh jatuh hati kat cik din.. kalau dia tak jumpa n tak dapat kawen ngan cik din dia sanggup tak kawen sampai bila-bila.. padahal dia kenal cik din tu pun idak.. dia juz kenal muka je daripada sekeping gambar.. wah, menarik bukan?


after a few years, dia ditakdirkan jumpa dengan cik din n cepat-cepat mintak ayah angkat dia TOLONG PINANGKAN CIK DIN untuk dia, ok??? amboih.. tekad gitu.. padahal jaja ni banyak punya kaya n cik din ni pulak sangat la zuhud.. senang citer, cik din terima jaja untuk jadi istri dia.. tapi ada la syarat-syaratnya.. ouh, syarat-syarat yang kalau kena kat batang idung cik dla bisa buat cik dla tak tidur selama sebulan untuk pker.. tapi jaja ni tekad nak kat cik din, then dia setuju je semua syarat-syarat tu tanpa ragu-ragu.. nak tau apa syarat-syarat yang cik din bagi? again, kalo nak tahu baca la sendirik.. lalala~ v(^_^)v


adeh, sangat teharu tengok eh, silap, baca layanan cik din kat jaja.. macam mana cik din bimbing jaja.. macam mana cik din tarbiyah jaja.. macam mana cik din bentuk jaja dari seorang yang tak brapa nak faham agama sampai sanggup ___________ tetttttttttttt... sanggup ape?? alaaa, tak suspen la kalau semua cik dla da cerita.. senang-senang kamu baca sendiri la ya.. haha.. jangan marah haaa~ *wink*


lagi sekali iklan tak berbayar, even kamu da boring dengar tapi nak cakap jugak nanti kamu beli ya buku nih.. beli ya.. RM 20 saja.. apalah sangat bebanding ilmu n ibrah [pengajaran] yang kamu bakal dapat.. gerenti puas hati n ada yang menangis berbaldi-baldi..


ok lah, cik dla da cakap tadi nak buat short entry je kan hari ni.. jadi cik dla nak g cari cik din minta diri dulu ya.. tata~ wassalam..



Abu Hurairah r.a. berkata: Rasululllah saw. bersabda:
"Sesungguhnya perempuan seperti tulang rusuk, jika kamu cuba meluruskannya ia akan patah. Tetapi jika kamu membiarkannya maka kamu akan menikmatinya dengan tetap dalam keadaan bengkok"


Bimbing lah wanita dengan penuh hikmah.. dikhuatiri jika kamu mengasarinya, dia akan terus patah.. tetapi jika kamu berlembut dengannya, insya Allah tulang yang bengkok akan menjadi lurus lagi indah


A great marriage is not when the perfect couple comes together,
It is when the imperfect couple learns to enjoy their differences...



** credit to musliyana salma coz kenalkan buku ni kat cik dla **

** ayong, sabor ye.. sya pn da x sabo nak bg kamu baca..hee~ **

** macam comel pulak bahasakan diri sendiri 'cik dla'.. gagaga~ **

** dapatkah cik dla bertemu dengan 'cik din' nya? **

11 8 org suke menyonteng:

Sitisifir10 said...

psss...mana kamu belajar perkataan ibrah?? :P mantopppp

by the way, semoga kamu jumpa itu cik din...insya ALLAH pasti jumpa tp syaratnya......tettttt....belakang cerita :P

charkoeyteow girl said...

tahu pekataan ibrah pn sudah mantop kah? haha.. x cukup mantop lagi laaa ayong..


ameennnnn~
ok2, x sabar nak balik..
nak tuntut blakang crita itu..
ngehehe ;p

Durratul Akhyar said...

dila..

nk jugak buku tu..teruja sgt! huhu..skang tgh bc bku denyut kasih medic by dr farhan (zauj fatimah syarha)..

nk cr mn ye ust din ni? hmm..

penah bc dlu buku karangan noor suraya ni tp x ingt tajuk ape..tp siyes..lain dr yg len..ske sgt!

ust din..dimanakah harus ku cr kamu?

charkoeyteow girl said...

btol3..bes sangat buku2 noor suraya.. ayat sempoi n besahaja tp mesejnya sarat..i like~ ;)


saad, cuba kamu carik kat popular coz ak beli kat popular aritu..x pn try tengok kat mph mungkin ada jugak kot..atau nak lg senang beli scr on9..hehehe


kalo nak pinjam yang aku punya, boleh..tp ramai da beratur nak pinjam..takut hg x sabo2 nak baca je la..hehhe


anyway, macambes je denyut kasih medic..nak jugaakkk.. huhu

Durratul Akhyar said...

haha..aku pn ske memiliki gak..bkn ang sorg jah..hihi..nnti cuti kte jmpe ek?leh aku bwkn buku denyut kasih medik..hihi..nk cr bku jaja&din..sy sgt ske karya yg bsahaja plus sempoi!

charkoeyteow girl said...

boleh ja jumpa..
ak kalo g umah ain, ak ushar2 skali umah hg..
tp slalu nampak lengang je..
pastu tringat mak hang cakap..
hang jarang balik sbb banyak join program..
amboi nu, aktif sungguh..
kagum aku..
heheh..

far_ten said...

waaa..kak didi teruja nmpknya...
best kan???
anyway,(ni nk bgi jeles kak didi,hehe), kmi siap ada autograf penulis dia tau skali ngan gmbr subang yg din bg kt jaja tu..jgn jeles.hehe...

p/s: kalau jmpa mna2 din, tlg rekemen kt kami ye..hehe

Durratul Akhyar said...

weh..cheq bkn aktif sgtpn..besa2 je..aulawiyat ku di nilai..nnti cuti cntct2 la dlu..if aku ada..lehla kte jmpe..ain pn aritu ada msg kt fb..rndu jugak kt aku..hehe..berbunga2 hati aku coz ada gak org rndu..hihi..k..jmpe nnti tau..eh dilah..msg dlu k (^_~)

charkoeyteow girl said...

faten..
waaa, x aci. x aci..nak jugak..

p/s: kalau jumpa mana2 din kak didi rekemen kat diri sendiri la..hahaha~

charkoeyteow girl said...

saad..
orait.. no hal punye..
aku merindui taman murni..
huhuhu~ (^_^)v

Anonymous said...

Now that we have described discount links of london the one way linking process, how can you get links of london silver websites to link just to you? One answer is that it is links of london sale dependent on your sites content, especially if you links london jewellery have unique content. Other websites will link cheap links of london to you if you have interesting content that links london bracelet compliments their content. The problem is that you london links charms really have to have something exceptional. links of london watches sale One easy way to get a type of one way link called discount links of london rings a back-link. These are links to articles that you cheap links of london necklaces have written and distributed through article directories.

Related Posts with Thumbnails