Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Friday, April 2, 2010

HOYEEEEEEHHHHH!!

Bismillahirrahmanirrahim..


tak tau nak cakap apa dah melainkan...


ALHAMDULILLAH


ALHAMDULILLAH


ALHAMDULILLAH



ESSAIMEN DA SIAP!!!!!!!!!!!!!!!!


LEGAAA~~~



lalala~ eh, tak tak..act ada satu lagi..de one n only, PBS..huk huk..tapi bg la can sekejap nak feeling macam essaimen da siap..sebelum ni nak benafas pn like hmmpphhfff3, skang ni boleh la sikit nak benafas like __________ errrr, i dont know how to write..u imagine la sendiri ya..dia lebih kurang macam ini: masa benafas tu tak de angin tesekat2 kat kerongkong, smooth je rasa n hidung pn tak de la kembang kuncup kembang kuncup sangat..ahahaha..boleh cam tu?? ok, enough.


kebelakangan ini hidup agak messy..so, sekarang ni mari kita buat list to do to LIVE MY LIFE TO THE FULLEST! [tetiba tringat kat cik wani (^_^)v]


1) no more skip baca Quran. sebelum ni sehari boleh dapat 10 m/s [tak sebanyak kamu pom] sambil boleh belek2 tafsir, tp sejak buzy ni [bluerkk] sehari dapat 3 m/s jeeeee + tafsir pn kadang baca kadang idak..ntah hape2 ntah..lemahnya kau! sob sob sob http://www.emocutez.com [eh, kenapa air mata ni tegantung2 gantung]


2) berazam untuk solat di awal waktu!


3) nak rajen membaca buku macam abang esan ngan nije sarankan semalam dalam liqa' penyelarasan usrah [bes woooo~ rugi sapa x pegi] ye la, ilmu yang ada ni pun setakat paras buku lali..macam mana nak 'mengajak orang untuk mendapatkan redha Ilahi'?? kurang berkesan la kalau tak pandai nak berkata2..ye tak? tara kena tanya semalam pun jawap mcm terblurr2..wat malu ja, ceyh.


4) topup + upgrade amalan2 lain


cop, cop..ini bukan entry tunjuk baik ya.. seriyes weyy, teruk giler saya sekarang ni..air yang tenang jangan disangka tak ada buaya ya [ceh, peumpamaan apa ini?] bajet buzy macam orang lain tak buzy..adoyaiiii..saya rasa saya perlukan BUKU MUTHOBAAH macam masa sekolah menegah dulu la..buku tu kecik comel je..satu muka surat untuk satu minggu..dia list down siap2 dah amalan apa yang kita kena buat macam baca quran, zikir, istighfar, puasa sunat dan lain2..kalau kita buat, kita tanda la..so, di hujung2 minggu tu, kita boleh tengok amalan kita ni banyak mana..then, kita compare dengan minggu yang lepas sama ada amalan kita ni naik ke turun..kalau naik, kita mesti semangat nak buat lagi baik minggu2 akan datang..tapi kalau amalan kita kureng dari minggu sebelumnya, kita boleh cepat2 muhasabah diri..kalau saya tak catat amalan macam sekarang ni, saya jadi macam relex n selambayaya..poyo betol..sape2 tolong meh ketuk sikit kepala ni , blergh~ http://www.emocutez.com [eh, ketuk jangan kuat sangat ya nanti benjol] saya ingat kak nora, naqibah saya penah cakap dalam usrah..lebih kurang macam ni la..

Sekiranya hari ini adalah lebih baik dari semalam,
Maka kamu adalah orang2 yang beruntung,
Sekiranya hari ini adalah sama dengan hari semalam,
Maka kamu adalah orang2 yang rugi,
Sekiranya hari ini adalah lebih buruk dari semalam,
Maka kamu adalah orang2 yang CELAKA!


adakah sekarang ni saya antara orang yang celaka?? OMG!! wawawaaaaa~


proceed ->


5) nak layan cerita KCB part 1 n 2 [ya, ya, tau, saya memang ketinggalan bas zaman] ada orang tu tengok KCB boleh nangis..aik? laki pun boleh nangis tengok citer nih..memang aneh.


6) menghabiskan keje s/u yang mana tertangguh..


7) em, emm, emmm, emmmm..



da tak tau nak tulis sebab tak de plan yang canggih..ok papai..wassalam~


2 8 org suke menyonteng:

Fathiyah said...

akak setuju!
hari2 perlu check hati nih
mungkin sudah byk titik hitam?

charkoeyteow girl said...

hmm, btol2.. tp kadang2 telupa.. adoii..

Related Posts with Thumbnails