Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Thursday, September 24, 2009

EDISI RAYA - episod 3

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamd, hari ni masuk hari kedua kita menyambut Hari Raya Aidilfitri...hari ni jugak saya x plan ke mana2 sbb rmai tetamu nk datang...kwn mak, kwn abg, n kwn saya sndri jugak...awal2 lg mak da bngun masak...cadangnya nk wat mee sup daging+tulang...emm,nyum3...hehe...

tetamu petama yg datang adlh kawan lama mak...saya pnggil dia aunty olivia...saya ingt, kecik2 dulu dia slalu bawak g jalan2...dia beagama kristian tp sgt menghormati agama lain...slalu amek berat pasal kwn2 dia n so on...

x lama lepas aunty oli dtg, ada tetamu lain plak...tetamu yg ni mrupakan jiran m.caq kt relau...saya pnggil diorang a.taufik n k.leha...ada cter mnarik pasal diorang...diorang skang stay kt kl...tem diorang dok kt relau dulu, m.caq saya la yg tlg mengasuh anak diorang, afrina...mmg satu family la syg sgt kt afrina nih...memandangkan k.cik saya (anak m.caq) dok kt kl jugak, so, kalo m.caq saya n family g sana, mst diorang g ziarah skali afrina kt sna...means, nk ckp cni...relation diorang sgt la baik even jiran je...n den, raya taun nih, sumer tekezut bla diorang balik beraya umah m.caq saya...sedangkan dua2 suami n isteri 2 ada mak ayah n family lg d kg...n diorang plak satu kg je...tp sanggup balik beraya umah m.caq saya... ish, mcm pelik tp benar...slalu org smgt nk balik kg, kan?tp tu lah...mungkin 2 salah satu caranya diorang menghargai m.caq saya n family sbb btol2 jaga afrina dgn baik, n anggap diorang nih mcm family sndri...harap smoga hubungan baik diorang nih bekekalan sampai akhir hayat hendaknya...


Lepas sumer kengkawan mak da balik, lebih kurang pas zohor cam 2, kawan abg plak dtg...kwn abg stp taun mmg meriah...taun nih pn punyala rmai dtg...satu van n satu keta myv penuh...cuma, bezanya, yg myv 2 kwn2 abg tem kt skola mngh dulu...yg nek van 2 plak kwn2 abg dr kecik...kire kwn2 sepermainan laaa...makan sungguh2 diorang nih...smpai satu periuk habes...haha...so, tepaksa la sruh kawan2 saya datang esok je...

n esoknya, kawan saya (farahin aka pain) wif her sis datang lebih kurang pukul 4 after saya ngan mak balik kenduri...mak cpt2 masak mi sanggul grg tuk diorang...saya pn tumpang sekaki...hek3...lama gak diorang dok umah...sembang mcm2...ye laaa...da lama sgt x jumpa...lbih kurg kol 6 diorang pn balik...

soknye, plan nk g beraya umah kawan2 yg lain plak...x sabarnye jumpak kengkawan! RINDUUU SGT!

2 8 org suke menyonteng:

Cik Faridah Huda said...

Kak Cik pun heran adikkk oiiii...
tapi mereka macam bahagia jer...x kekok langsung...anggap mak caq ngan abah gemuk macam parents diorang jugak....

bila aprina balik KL raye ke-3 tuh...terasa sunyi umah...

charkoeyteow girl said...

ni lah kejadian pelik tp benar...
kalo la depa taw cter pasal depa ni hot n sensasi.......
hehehehe

Related Posts with Thumbnails