Pandangan mata selalu menipu, Pandangan akal selalu tersalah, Pandangan nafsu selalu melulu, Pandangan hati itu yang hakiki, Kalau hati itu bersih…

Hati kalau 'terlalu' bersih, pandangannya kan menembusi hijab.. Hati jika 'sudah' bersih, firasatnya tepat kehendak Allah.. Tapi hati 'apabila' dikotori, bisikannya BUKAN lagi kebenaran…

HATI TEMPAT JATUHNYA PANDANGAN ALLAH, JASAD LAHIR TUMPUAN MANUSIA...

UTAMAKANLAH PANDANGAN ALLAH DARIPADA PANDANGAN MANUSIA...

Pliss klik2 here.. tenkiu :)

Followers

::LANGKAH TERCIPTA::

Saturday, November 21, 2009

HOHOHOLIDAYY!

Bismillahirrahmanirrahim…

Alhamdulillah…Huhuhureyy! da slamat smpai umah…cube teka arini saya balik ngan sape?ngan kakak?oh tidak...ngan mak? tidak juga...ngan drebar bas?oh nehiii...kabhi nehi! act [1] arini balik ngan ayah+abg aina [my rumet] hoho~ act [2] mntak tlg dorang antar smpai batuwes je..x sangka lak dorang sudi nk antar smpai depan umah [eh, antar la tros smpai dlm umah..haha..wadekes?] owh, sungguh teharu dan besyukur sehingga ingin mengalirkan air mata darah [murid2, ini contoh ayat yg mengandungi hyperbola ye] time kaseh p.cik+abg amin..susah2 je..pasni sudi2 la antar lg ye..keh3 http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com


act [3] saya sptutnya balik smlm...tp dsebabkan kecian kat rumet sy yg dok wat ayat x bape nk kesian+muka seribu rupiah [?], so sy pn scara mendadaknya amek kptsn 2 stay wif her at hostel until 2day [je pn]..haha..xde la besar sgt pengorbanan ku e2..tp dia tlh menulih dgn scr bombastiknya d blog beliau sehingga sy berasa shy2 cat n badan sprt dipam2 dgn pam minyak [eh, ape ko merepek ni?] ok, antara ayat bombastik rumet ku e2..

See, betapa baeknye rumet aku. Bukan macam rumet korang. (eh, ye ke?ntah. hehe) Len kali kalo nak cari rumet, cari la macam rumet aku. Tapi yang ni x bleh amik r, ni dah jadi rumet aku. Aku xmo bagi kat sape2.wakakakakaka...lol. Kalo dapat rumet macam ni, 8 tahun lagi pun aku x kisah kalo kena dok ostel.hoho..

bru arini sy tau syg jugak dia kat sy..n act [4] sy pn syg bgt sama dia..walaupn dia slalu wat prangai comel [ikit je] sehingga sy rasa geram n nk pukul2 je dia, tp sbnarnya i leb her so much.. bukn stakat nk duduk 8 taun, nk sruh jd madu pn sy sanggup [statemnt ini hanya guraun semata..tlg jgn pecaya!]



Ya Allah, Engkau mengetahui bahawa hati2 ini telah berkumpul kerana mengasihiMu..bertemu untuk mematuhi perintahMu..bersatu memikul beban dakwahMu..hati2 ini telah mengikat janji setia untuk menyokong SyariatMu..maka eratkanlah ya Allah akan ikatannya..Kekalkan kemesraan antara hati2 ini akan jalanNya yg sebenar..penuhkan hati ini dgn cahaya RabbaniMu yg x kunjung malap..lapangkan hati2 ni dgn limpahan iman dan keindahan tawakkal kepadaMu..hidup suburkanlah hati2 ini dgn ma'rifat tentang Mu..jika Engkau mentaqdirkan mati, maka matikanlah pemilik hati2 ini sbg para syuhada' dlm perjuanganMu..Engkaulah sebaik2 sandaran dan sebaik2 penolong..

*************************************************************************

Uisy, lama oo da x balik..hmpir…satu, dua, tiga, empat [membilang dgn jari)] errr x ingt lah bape ari dah x balik..tp pecaya la, mmg sungguh da lama x balik…umah, awak apa kabar?sy rindu kt awak..awak rindu kat sy x? [hah??] http://www.emocutez.com


Huh..mcm2 mende bemain aci lot at2 dlm kepala nih..bnyk yg sy plan nk wat sepanjang cuti skola tp ntah la smpat ke idak?antra yg dirancang:

- Nak g camp besama nisa’

- Nak join gathering family sblah mak

- Nak join program kat kolej islam kola kangsar

- Nak wat reunion ngan dak2 skola rendah/mngh

- Nak wat reunion ngan dak2 mtrx

- Nak spent masa ngan family secara bekualiti

- Nak spent masa ngan bespren secara gigih

- Nak spent masa ngan anak sedare secara besungguh

- Nak makan charkoeyteow secara gagah

- Nak g raye aji umah along OUM n lily klasmet

- Nak wat planning tuk taun depan [4 study n other responsibilities]

- Nak ...

- Nak ......

- Nak .........


Hadoyaii..act [6] mcm2 lg mende nak wat..mcm tamak la plak..hehe..xpe, juz planning..harap2 sumer menjadi la..kalo ada sesapa nak ajak join program ke ape, plz roger me k..cuba tuk mengisi masa2 lapang dgn sebaik mungkin, insya Allah [eceh]


k la..da ngantok..katil kat rumah pn da memanggil2: adilah, adilaahh, oh adilaaahhhh...mari, mariii, mariiiii [grrr..seram la plak] http://www.emocutez.com


gudnite sumer..wassalam..


p/s:
entry ini tlh menggunakan 6 kali penanda wacana 'act' / dlm BM nya dsebut sbgai 'sebenarnya'..nape bgtau?saje~ http://www.emocutez.com


2 8 org suke menyonteng:

siti najwa said...

mari bertemu wahai kakak!!
nak g umah ko la cuti nih
bwk aku g jln2 g..yeyh!

charkoeyteow girl said...

yeyyy..
sila la dtg kakak..
ley aku masak2+bwk ko g jln2..
jumpk yam ke..
dia mesti sonok gler..
hahaha..
dtg taw..
miss u sooo~ much!

Related Posts with Thumbnails